“Wij zien hier nogal wat cv’s voorbij komen. Sommige zijn ijzersterk, bij andere reflecteert het de ervaring van de kandidaat wat minder goed.”

Omdat iedereen vaak uitgaat van de eerste indruk, is het dus belangrijk dat je cv staat als een huis. Lees gauw verder en ontdek hoe jouw cv ijzersterk wordt!

TIP 1 : ZET DE MEEST RECENTE WERKERVARING BOVENAAN

Het gaat een beetje tegen de richting van onze natuur in, maar wij kunnen het alleen maar toejuichen. Je meest recente ervaring is wat telt, dus zorg ervoor dat een werkgever dit in één oogopslag eerst ziet.

TIP 2 : ZET ALLEEN RELEVANTE INFORMATIE OP JE CV

Het CV van een IT’er mag lang zijn. Toch adviseren we om irrelevante of zeer oude werkervaring weg te laten. Waarom ? Dit leidt teveel af van je sterke punten die je net wil beklemtonen.

TIP 3 : KIES EEN DUIDELIJKE MAAR EENVOUDIGE LAY-OUT

Maak een CV niet te complex en laat creatieve snufjes achterwege. Kies voor een duidelijke layout in 1 of max 2 kleuren en werk niet met combinatievlakken waarbij horizontale en vertikalen tekstblokken door elkaar lopen. Kies voor een eenvoudige stijl.

TIP 4 : MAAK JE CV NIET TE KORT

Een IT-CV telt doorgaans 3 tot 4 pagina’s of zelfs langer. Je mag je successen delen en je mag best wat informatie vrijgeven over de projectinhoud en de technologieën waarmee je gewerkt hebt. In tegenstelling tot andere sectoren mag de IT-CV inhoudelijk langer zijn omdat werkgevers door de complexiteit van de projecten ook een sterke eerste inschatting moeten maken op basis van je CV.

TIP 5 : VERZORG JE LINKEDIN PROFIEL

LinkedIn is een referentie geworden in de IT-sector. Veel bedrijven bekijken je LinkedIn profiel na het ontvangen van je CV. Zorg dat je ervaring in beiden synchroon loopt en dat je foto recent en professioneel is.