Welke trends blijven ?

  1. VAKER THUIS WERKEN

We hebben de afgelopen weken de grootste digitale training ooit doorstaan ! Dit had de samenleving nodig om vertrouwen te krijgen in het loslaten van personeel. We kunnen nu wel zeker zeggen dat micromanagement passé is en dat thuiswerk zal blijven toenemen. Deze evolutie zou een oplossing kunnen bieden voor het steeds toenemende fileleed.  

  1. MEER HYGIËNE

Bedrijven zullen in het post-corona tijdperk meer aandacht besteden aan hygiëne. Gadgets zoals handgels zullen aanwezig blijven en gedeelde toetsenborden zullen verdwijnen. Het is niet geheel zeker of de handdruk corona zal overleven maar er gaan momenteel wel stemmen op om afscheid te nemen van deze eeuwenoude westerse traditie.

  1. SOCIAL DISTANCING

Het klassieke landschapsbureau was al op retour. Het zal erop aankomen om collega’s meer ruimte te geven zodat iedereen op voldoende afstand van elkaar werkt. En ziek naar het werk gaan zal geen heldendaad meer zijn maar eerder als onverantwoord en asociaal bestempeld worden.

“Het geheim van verandering is om al je energie te richten, niet op het bestrijden van het oude, maar op het bouwen van het nieuwe.”
  1. FLEXIBELE UREN

No longer from 9 to 5 : door het massale thuiswerk van de afgelopen weken, vallen de klassieke werkuren meer en meer weg en zijn mensen zelf hun dagplanning gaan opmaken. Bijgevolg zijn we flexibeler gaan werken op minder klassieke office-uren en zijn we baas van onze eigen werktijd. Deze verandering kan onze mentale gezondheid ten goede komen en het aantal burn-outs doen dalen.

  1. CONTACTLOOS BETALEN

Cash geld zal minder en minder gebruikt worden, misschien zelfs in post-corona tijden sneller dan verwacht afgeschaft worden. Werkgevers en bedrijven zullen dit nu meer en meer aanmoedigen omdat het gewoon ook veiliger is voor hun personeel.