2008: een uitdagende start voor V-IT

In 2008 richtte Liesbet Sterkendries V-IT op als IT-staffing bedrijf onder De Cronos Groep. Haar ondernemingszin werd geprikkeld door Jef De Wit, oprichter van Cronos. “In die tijd waren er nog niet veel vrouwelijke ondernemers. V-IT was een unieke kans om vrouwelijk ondernemerschap op de kaart te zetten. Ik ben Jef dan ook erg dankbaar voor zijn steun en het duwtje in de rug”, vertelt Liesbet. Zes maanden na de opstart van V-IT, vond de wereldwijde financiële crisis plaats. Toch heeft deze crisis, en vele andere crisissen die we intussen hebben getrotseerd, ons niet tegengehouden.

Grote groei en uitgebreid netwerk

Sinds onze opstart is V-IT ieder jaar 5 tot 10 procent gegroeid met een gemiddelde jaaromzet van 16 miljoen euro. In 2022 tikten we zelfs een jaaromzet van 21 miljoen euro aan. Ook ons intern team groeide uit tot enkele salesverantwoordelijken die samen een netwerk van meer dan 200 contractors aan het werk zetten. Dankzij dit brede netwerk van IT-consultants kunnen wij onze klanten continuïteit bieden. Bovendien werken we vaak jarenlang samen met consultants en hebben we een goed zicht op zowel hun hard skills als hun soft skills. Zo weten precies welke consultant de perfecte match is voor een bepaald project.

Een positieve journey naar de perfecte oplossing

Naast een mensgerichte aanpak, werken we ook heel oplossingsgericht. Veel bedrijven voelen vandaag de druk van de digitaliseringsgolf en de War on Talent die daarmee gepaard gaat. Wij willen die druk verlichten met onze flexibele Smart Sourcing oplossing. Samen met de klant brengen we de huidige noden, haalbaarheid en interne sourcing strategie in kaart. Vervolgens gaan we kijken welke HR-dienst hier het best bij aansluit: van werving en selectie, contractmanagement en managed staffing tot Try & hire of payroll solutions. Een proactieve, positieve journey naar de perfecte oplossing: daar staan en gaan we voor!

Fabrice Alexis neemt de fakkel over

Positiviteit, passion for people en probleemoplossend denken: dat zijn ook waarden die Fabrice Alexis hoog in het vaandel draagt. Met meer dan 10 jaar ervaring in de staffing wereld, zal Fabrice dit jaar de fakkel overnemen van Liesbet Sterkendries. “Het is een voorrecht om het stuur over te nemen van Liesbet Sterkendries. We hebben de voorbije jaren heel nauw samengewerkt en ik kijk er naar uit om een succesvol bedrijf als V-IT verder uit te bouwen”, getuigt Fabrice. Liesbet zal zich vanaf dit jaar volledig toeleggen op Bonanza Group: een HR-dienstengroep die ze drie jaar geleden oprichte. Bonanza telt 8 verschillende staffing bedrijven (waaronder V-IT), met elk hun specialisatie in de markt. Zo biedt de groep niet alleen staffing oplossingen in IT, maar ook in o.a. sales, marketing, legal, medtech en healthcare. Wij wensen Liesbet alvast heel veel succes!

Onze visie voor de toekomst

Dat V-IT nog gigantisch veel groeipotentieel heeft, is zeker. Al is een gestage groei in het woelige economische landschap anno 2023 moeilijk te voorspellen. Daarom willen we ons, naast groei, dit jaar ook nóg meer focussen op het verdiepen van onze sterktes: kwaliteit, continuïteit en een persoonlijke aanpak. “We staan bij V-IT niet stil en blijven ons specialiseren en aanpassen aan de veranderende trends in onze sector. Het is onze ambitie om te blijven groeien en één van de belangrijkste spelers in de IT-consultancy sector te worden, waar onze klanten en consultants op kunnen blijven vertrouwen. Het huidig team en de mensen zelf staan op de eerste plaats en hierdoor twijfel ik niet dat we onze objectieven steeds zullen behalen in de toekomst“, aldus Fabrice Alexis.

Ben jij op zoek naar de perfect staffing solution voor je bedrijf?

Contacteer ons en dan bespreken we graag vrijblijvend de mogelijkheden.